Courgettesoep om het immuunsysteem te versterken

recepten voor courgettesoup

Wist je dat het mogelijk is om het immuunsysteem te stimuleren met courgettesoep? Hoewel er veel andere manieren zijn om het afweersysteem van het lichaam te versterken, is de bereiding van dit gerecht een van de lekkerste. Recepten voor courgettesoup bevatten weinig calorieën, veel voedingsstoffen en geven een verzadigd gevoel.

Deze maaltijd maakt deel uit van de recepten van het mediterrane dieet. Veel mensen nemen het ook op in hun vegetarisch of veganistisch dieet. Je hoeft deze eetpatronen echter niet te volgen om ervan te genieten. Bovendien kunt je het, indien je dat wenst, bereiden als voorgerecht bij jouw lunches of diners.

recepten voor courgettesoup

Voordelen van courgette


Courgette is een smakelijk en zeer veelzijdig voedingsmiddel dat in vele recepten kan worden verwerkt. Dankzij zijn gehalte aan vitaminen, mineralen en antioxidanten is het een van de beste voedingsmiddelen om het immuunsysteem te versterken.

Courgette levert een grote verscheidenheid aan vitaminen, mineralen en andere heilzame bestanddelen voor het lichaam. Elk kopje gekookte courgette (ongeveer 223 g) bevat slechts 17 calorieën. Dit voedsel is een bron van:

  • Plantaardig eiwit
  • Complexe koolhydraten
  • Voedingsvezels
  • Vitamine A, C, B6, K
  • Mineralen, zoals mangaan, kalium, magnesium, koper en fosfor

Courgettesoep recept
Courgettesoep is een ideaal recept om veel voorkomende kwaaltjes zoals verkoudheid en griep te helpen behandelen. Dankzij haar vermogen om het immuunsysteem te versterken, is zij ideaal om de afweer te versterken en het herstel van deze infecties te bespoedigen.

Natuurlijk, je hoeft niet ziek te zijn om van dit recept te genieten. Als je wilt, kunt je het af en toe klaarmaken als lunch of avondeten.

Ingrediënten

  • 2 middelgrote courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 2 aardappelen
  • 1 ui
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum

Voorbereiding

  • Giet eerst een beetje olijfolie in een pan;
  • Voeg vervolgens de fijngehakte ui en knoflook toe;
  • Voeg vervolgens de aardappel (in blokjes gesneden) toe en laat een paar minuten koken;
  • Voeg vervolgens zout en peper naar smaak toe;
  • Laat het 30 minuten koken en laat het dan rusten;
  • Vervolgens, wanneer het op kamertemperatuur is, alles pureren en de fijngehakte courgette toevoegen;
  • Laat 20 minuten koken tot de courgette zacht wordt;
  • Dien tenslotte op en voeg de fijngehakte verse basilicum toe.